Pet let Orehovega gaja, pionirja na področju doživljajskega turizma v Sloveniji

Te dni praznujemo peti rojstni dan. Orehov gaj je postal unikatno kulinarično in doživljajsko prizorišče, ki je navdušilo že več kot 50.000 gostov, pri nas pa je “da” izreklo že več kot 200 mladoporočencev. Naša ekipa je v petih letih izvedla preko 1000 poslovnih dogodkov in postavila smernice doživljajskemu turizmu v Sloveniji. Velike načrte imamo tudi za prihajajočo jesensko-zimsko sezono, še večje pa za naslednjih pet let.

Orehov gaj je projekt treh ustanoviteljev. Žiga Novak, Andreja Penko in Gregor Zrilič smo že pred Orehovim gajem sodelovali kot organizatorji dogodkov, vsak pri sebi pa je približno ob istem času začutil, da je napočil čas za naslednji korak – svojo lokacijo za dogodke, ki bi ji dali povsem lasten pečat. Ne da bi vedel, kje in kaj iščeta druga dva kolega, smo vsak po svojih poteh zasledili isto lokacijo. Bivše konjeniško posestvo smo najeli poleti 2013, v začetku septembra pa so bili v gaju že prvi dogodki. Danes naš skupni otrok Orehov gaj praznuje že peti rojstni dan.

Orehov gaj – unikaten in neponovljiv

Orehov gaj je unikaten, kreativen prireditveni in izobraževalni prostor v Ljubljani, ki je namenjen zaključenim družbam in drugim poslovnim in zasebnim priložnostim. Njegova posebnost, po kateri se bistveno razlikuje od drugih ponudnikov v Sloveniji je v tem, da na enem mestu združuje vrhunsko kulinarično izkušnjo, pravljično lokacijo in neskončno paleto programskih vsebin za poslovne in zasebne priložnosti.
Značilnost Orehovega gaja je predvsem domačen ambient, saj je lokacija lično opremljena z naravnimi elementi in s ponovno uporabljenimi starimi predmeti, ki smo jih našli na podstrešjih naših babic in dedkov. Celotno posestvo Orehov gaj sicer obsega kar tri hektarje prireditvenih površin, na katerih se lahko druži do 1000 ljudi, obenem pa je z več prizorišči dovolj razgibano, da se v gaju dobro počutijo tudi manjše družbe.

V Orehovem gaju rešujemo umore, čaramo in motiviramo zaposlene v podjetjih

Skupina Orehov gaj je s svojo hišno agencijo Team Building Lab  pionir na več področjih, ki so povezani z interaktivnimi igrivimi vsebinami za motivacijo in izobraževanje. Kot edini v Sloveniji izvajamo danske poslovno izobraževalne igre, Murder mystery programe, izobraževalne igre vlog in nekatere druge tipe dogodkov. V našem naboru doživljajskih, “team building”, družinskih in motivacijskih programov lahko izbirate med več kot 50 različnimi programi, večina njih pa je popolnoma unikatnih. Sicer pa v Orehovem gaju vedno  znova snujemo nova doživetja ter dogodke. Obljubljamo, da nam kreativnih idej še nekaj časa ne bo zmanjkalo.

Obeti za prihajajočo jesensko-zimsko sezono
»Zadnje čase veliko pozornosti posvečamo kreiranju vsebin za družine. Najbrž tudi zato, ker smo sami starši otrok, ki hitro rastejo, postajajo vse bolj zahtevni in so nam vse večji navdih pri razvoju otroških in družinskih doživljajskih programov. Trenutno na primer razvijamo koncept družinske nedelje v Orehovem gaju, ki bodo postale nek stalen termin za družine, ki želijo preživljat skupni čas na kvaliteten in nekoliko drugačen način«, načrte povzema Žiga Novak, direktor skupine Orehov gaj.
“Vedno bolj napredujemo tudi na področju gastronomije. Že sedaj imamo odlične odzive na našo hrano in smo dobro prepoznavni po t.i. show cookingu”, doda vodja gostinstva Gregor Zrilič. Kljub temu s svojo ekipo neumorno raziskuje nove zanimive načine priprave hrane, predvsem v povezavi z živim ognjem. “Seveda pa sledimo tudi kulinarični modi, tako da Orehov gaj kmalu dobiva tudi svoj hišni gin, pri katerem sodelujejo glavna kuharica, hišnik in vodja animacije” še pove Žiga Novak.
V Orehovem gaju se bosta letos zgodila še dva družinska festivala: Halloween festival in Božičkov gaj. Napovedujemo tudi več tematskih dogodkov v oktobru in novembru, ki bodo namenjeni širši javnosti – družinam, posameznikom in vsem, ki so željni drugačnih doživetij v kombinacije kulinarike in igrive vsebine.

Prenos znanja iz Orehovega gaja
Kreativnost , drugačnost in poslovno uspešnost Orehovega gaja so opazili tudi drugod po Sloveniji in širše. Naše team building programe izvažamo v tujino, obenem pa pomagamo tudi pri turističnem razvoju občin. Naši številni doživljajski programi namreč temeljijo na zgodovinski in kulturni dediščini ter na zgodbah mestnih središč. Lep primer je urbana pustolovščina Plečnikova koda. Gre za igrificiran ogled Ljubljane s pomočjo pametnega telefona. Med sprehodom po Ljubljani se igralci spoznavajo z Jožetom Plečnikom in mestnimi znamenitostmi, ki so povezane z njim, rešujejo zabavne uganke, količino informacij in trajanje igre pa lahko prilagajajo svoji vedoželjnosti.

Celoten nabor doživljajskih aktivnosti Skupine Orehov gaj, si lahko ogledate tukaj.