Martinovanje za vso družino v Orehovem gaju

Na željo zadovoljnih gostov naše posestvo nekajkrat na leto odpremo za VIKENDE ODPRTIH VRAT. Takrat se lahko udeležite posebnih kulinaričnih in drugih doživetij za vse generacije.

Polni prijetnih vtisov in lepih spominov na pravkar zaključeni Halloween festival vas vabimo, da se z nami družite tudi v prihajajočem vikendu. Nazdravili bomo Sv. Martinu, seveda v našem stilu. Ob vrhunski kulinariki, žlahtnem mladem vinu in s super zabavnim programom za vso družino!

V soboto 10.11. vas ob 17h vabimo na Martinovo za gurmane. Na Martinovi večerji ob kaminu bomo vaše brbončice razvajali z naslednjim izborom:

  • Dobrodošlica v kozarcih: Penina in orehovec
  • Yakitori žar: Marinirana piščančja nabodala z jesensko zeljno solato
  • Iz kastrole: Oranžna juha z bučnimi semeni (zapečena hokaido in muščkatna buča)
  • Ponev in ponvice: Škrlatni njoki iz rdeče pese z rjavim maslom, žajbljem in orehi
  • Živi ogenj in smoker: Race na ketnah in dimljena rebrca, dušeno rdeče zelje z rozinami, zapečeni mlinci, hrustljavi brstični ohrovt z medom in lešniki ter motovilec v solati
  • La Caja China: Domača gibanica
  • Na žerjavici: Roastbeef v kosu za druženje ob ognju

Svoje mesto lahko rezervirate tukaj.

V nedeljo 11.11. začnemo že ob 11h in vas vabimo na Martinovo za družine. Za družinsko kosilo si boste lahko privoščili nekaj Martinovih dobrot. Morda tudi sladico, ki bo zaklenjena v skrinjici. Pred sladkanjem bo zato potrebno rešiti še eno družinsko uganko. S kakšnimi Martinovimi poslasticami bomo postregli, katere igre bomo igrali in h katerim pustolovščinam vas bomo povabili, si oglejte tukaj.  Na voljo bodo brezplačni športni rekviziti in vrtne igre.
Med 12. in 14. uro se bodo vaši otroci lahko udeležili programa Tradicionalnih slovenskih otroških iger.  Gre za voden program za otroke v starosti od 5 do 9 let. Program traja 50 minut svojega otroka pa lahko prijavite tukaj. 

Z družino pa se lahko podate tudi na pustolovščino Iskanje zlatega oreha. Gre za geo-lokacijsko igro, med katero se boste zabavali in naučili nekaj koristnih informacij o drevesih in varovanju narave. Prijavite se tukaj.