IGRIFICIRANI POSVETI

DOŽIVLJAJSKO-PARTICIPATIVNI DOGODKI V OREHOVEM GAJU

nepozabna igrivo-povezovalna izkušnje za vaše pleme

Strategic Plan iStock_000021525813Medium1

 

 

 

 

 

Kako deluje?

Namesto, da se vaš piknik začne ob 13:00, v Orehov gaj pridete že ob 9:00. Ob jutranjem prigrizku vas seznanimo z zgodbo, pravili igre in cillji ter vas razdelimo v različne skupine, ki dobijo svoje specifične naloge (glede na scenarij). Sledi 2h igre, posvetovanj, pogajanj in sprejemanje odločitev (med skupinami in znotraj skupine), ki se zaključijo s pomensko močnim skupinskim ritualom in morda tudi zaključnim pogovorom o tem, kaj smo se naučili na dogodku.

kreativost

Opcijski formati:

  • Klasični moderatorski formati – krog, svetovna kavarna, pro-akcijska kavarna itd. Običajno s preliminarnim usposabljanjem vaših notranjih moderatorjev
  • Edularp  – del navdušujoče tradicije nordijskega larpa (Live Action Role Playing). Gre za pedagoško metodo, ki uporablja akcijsko igro vlog v povezavi s pedagoški cilji ali terapijo  (Hylthof, 2010). Najbolj očitne prednosti edularpa (v primerjavi z drugimi izobraževalnimi metodami) so visoka stopnja aktiviranja udeležencev in močan vpliv udeležencev na izzid dogodka. Pri edularpu je igra vlog v ozadju, zato je dogodek primeren prav za vsakogar.

Možni scenariji na posvetu:

  • Generična” zgodba, ki odpira prostor za debate v vseh organizacijah

– Npr. spoštovanje med oddelki, odgovornost za skupno dobro, spremembe itd.

  • Zgodba napisana posebej za potrebe vaše organizacije

Trajanje: cca 4h

Ekipa

Projekte snujeta in izvajata Žiga Novak in Blaž Branc, strokovnjaka za uporabo metodo igre pri razvoju kadrov in organizacij. Žiga in Blaž sta del skupnosti razvijalcev “top-notch” igrivih metod za upravljanje sprememb, ki se širi iz tradicije t.i. nordijskega Larpa s središčem v Copenhagnu na Danskem.

ZIGA+BLAZ

Share on Facebook