Orehov gaj je spet zaživel

Novosti iz Orehovega gaja za 2021 – sporočilo za javnost

Z rahljanjem ukrepov za preprečevanje epidemije se počasi vrača življenje tudi v Orehov gaj, priljubljen ljubljanski prostor za piknike in vrtne zabave. Kot je povedal direktor Žiga Novak, so prvi dogodki jasno pokazali, kako zelo so ljudje pogrešali organizirano druženje v naravnem okolju z vsem kar spada zraven – hrana, pijača, glasba in animacijski programi.

«Ljudje na prvih letošnjih dogodkih so izvrstne volje, sproščeni in nasmejani, organizatorji pa ne potrebujejo kompleksnih programskih rešitev, da bi zagotovili dobro vzdušje na dogodku», je še povedal.

V Orehovem gaju so za letos pripravili kar nekaj zanimivih novosti. Na najbolj naravnem delu posestva, v senci mogočnega hrasta, so uredili dodatno prizorišče, ki od četrka do sobote deluje kot letni vrt, na katerem je mogoče kaj pojesti in popiti, obenem pa se zabavati z vse bolj priljubljenim metanjem sekire.

Na letnem vrtu pri Sekirometu je mogoče naročiti pijačo in gozdarske žar plošče. Več o ponudbi na https://orehovgaj.si/letni-vrt/.

« Priljubljenost sekirometa je presenetila tudi nas, ki se z doživljajskimi programi ukvarjamo že 15 let. Sekiromet kot oblika zabave za skupine prijateljev in team buiildinge preprosto deluje. Zniževanje stresa, premagovanje predsodkov, višanje samozavesti in dobra zabava s prijatelji ali sodelavci je nepremagljiv recept za nasmejane in zadovoljne ljudi” je dodal Novak.

Sekiromet je bil pred kratkim tudi del programa v resničnostnem šovu Sanjski moški.

Na vsestranskem prizorišču pod orehi, ki je zelo priljubljeno tudi za praznovanje otroških rojstnih dni, so letos razširili tudi doživljajsko otroško igrišče Prepovedani gozd. Na njem je letos zaživel otroški in mladinski rojstnodnevni program Among us real life, ki temelji na znani računalniški igrici, ki je obnorela svet v času karantene.

Kot je povedal Novak je poslanstvo Orehovega gaja razvijanje doživljajskih programov za druženje in prosti čas, s katerimi skušajo zmanjšati čas, ki ga otroci preživljajo pred ekrani. Otroški in mladinskih programi, ki vključujejo tudi počitniška varstva in tabore, so sicer najhitreje rastoč del poslovanje skupine Orehov gaj. Jeseni bodo začeli tudi s Pustolovskim klubom, ki bo otrokom ponudil alternativno preživljanje prostega časa na redni tedenski bazi.

Zemljevid doživljajskega igrišča Prepovedani gozd.

Orehov gaj je pri Ljubljančanih priljubljen predvsem zaradi številnih pokritih teras in nadstreškov, ki so v čase epidemije in spremenljivega vremena še toliko bolj pomembni. “Ljudje v teh časih še bolj cenijo druženje v naravnem okolju in na svežem zraku, za razliko od dogodkov v klasičnih gostinskih in hotelskih prostorih. Prednost Orehovega gaja je naravno okolje, bližina mesta in veliko parkirnih mest, zato se je treba za proste termine v najbolj priljubenih mesecih kar potruditi. K sreči, saj smo bili še pred nekaj meseci na robu preživetja, okrevanje našega podjetja pa v nobene primeru ne bo enostavno,” še dodaja Novak.

Več informacij:

030 691 109

info@orehovgaj.si

p.s.pišite nam za fotografije Orehovega gaja, Sekirometa in programa Among us.