Image
Butični koncert s kresom na zelenih poljanah Orehovega gaja
Začetek koncerta ob 20:00. / Prižig ognja malo pred 22:00
Vstop na Letni vrt od 17. ure dalje

Vstopnina

12€/osebo v predprodaji,
15€/osebo na dan dogodka

Image

OZADJE DOGODKA

Pred nami je sončev obrat in kresna noč nenavadnega leta 2020.

Tradicionalno se je na dan poletnega sončevega obrata častilo vez z naravo in elementarnimi ter duhovnimi bitji, opravljali so se obredi za zdravljenje planeta, vidstva, ljubezni, spolnosti, ustvarjalnosti, sreče, zdravja, želja in zaščite. Zdi se, da (po)koronski čas prav kliče po tem, da znova obudimo to, kar je praznovanje poletnega solsticija nekoč že pomenilo.

Naši predniki so namreč prepoznali, da je ta energetsko najmočnejši del leta primeren za večje premike v zavesti, zato so na solsticij izvajali obrede, ki so imeli tako družbeni kot zasebni pomen. To je bil od vedno čas, da kot posamezniki in družba izrazimo jasno željo, kaj si želimo priklicati v življenje in kaj želimo odstraniti ter pustiti za seboj.

Tokratni poletni solsticij nas spodbuja, da zaživimo svoj polni potencial in pričnemo živeti svoje poslanstvo. To je odličen čas za pregled življenja, naših ciljev, želja… A ne razmišljajmo zgolj o njih, pač pa jih spravimo tudi v akcijo.

Vabljeni na skoraj mistični dogodek v Orehov gaj, kjer začenjamo zgodbo z nam dragim Janezom Dovčem in njegovi glasbenimi prijatelji iz projekta Sounds of Slovenia, s katerimi ustvarja moderne aranžmaje slovenske ljudje glasbe. Pridružile se nam bodo simpatične Maroltovke, perspektivne pevke ljudskih pesmi.

Nastopajo:
Gregor Volk - kitara, vokal
Goran Krmac - tuba, vokal
Janez Dovč - harmonika, vokal
Maroltovke

Image

Letni vrt

Letni vrt Orehovega gaja s ponudbo hrane in pijače se odpre ob 17h. Pred koncertom se lahko sprehodite tudi magičnem gozdu Orehovega gaja in do bližnje reke Save. Ne pozabite, da ima voda na kresno noč po izročilu čudežno moč– umivanje v njej naj bi prinašalo zdravje in lepoto, neporočena dekleta pa naj bi v odsevu vode celo zagledala bodočega moža.

Image

Več informacij

Sounds of Slovenia / Sozvočja Slovenije

Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost. Igor Stravinski, Poetic in Music in the Form of Six Lessons. Vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb, se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji, ki nam bo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Za najnovejšo produkcijo so pripravili povsem nov repertoar, sozvočje ljudske glasbe in na novo uglasbljene poezije pesnic in pesnikov, kot so I. Cankar, O. Zupančič, E. Kocbek, K. Šuler, K. D. Kajuh, S. Kosovel itd. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, avtorska pesem je “vzmet duha” (Kocbek), ki to raznolikost povezuje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat prisostvujejo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd).

Poslušajte Šentjanževo,
zadnji plod sodelovanja med Janezom, Sounds of Slovenia in Maroltovkami.

Več o poletnem solsticiju

Več o poletnem solsticiju in priložnosti za osebnostno rast (del zgornjega teksta povzet od tu)

Orehov gaj

Orehov gaj je poznan predvsem kot prizorišče za zaključene družbe, ob posebnih priložnostih pa ga vse večkrat lahko obiščete tudi z družino in prijatelji. Koncert Janeza Dovča in Sozvočja Slovenije je uvod v festival Poletje v Orehovem gaju.

Informacije in povpraševanje

030 691 109 - glavna pisarna / prodaja

040 237 248 - informacije in povpraševanja

OPOZORILO: V času glavne sezone smo težje dosegljivi na telefon. Do informacije boste najhitreje prišli s sporočilom na info@orehovgaj.si.

040 532 525 - otroški rojstni dnevi/počitniški programi
031 834 513 - sekiromet in teambuilding programi


Obrazec za povpraševanje Pišite nam