Piškotki

Pravna obvestila

Vse vsebine, objavljene na orehovgaj.si, so last družbe MICE d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja MICE d.o.o. se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Družbo MICE d.o.o. ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani orehovgaj.si, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. MICE d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani orehovgaj.si.

Spletna stran orehovgaj.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Piškotki

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …).

Piškotki spletnega mesta orehovgaj.si

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka Podjetje
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti Google Inc.
_gid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 24 ur Google Inc.
_gat Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 10 minut Google Inc.
viewed_cookie_policy Uporablja se za hranjenje informacije o tem, ali je obiskovalec videl obvestilo o piškotkih 1 leto MICE d.o.o.